Відкритий пиріг зі сливами


Відкритий пиріг зі сливамиКількість порцій: 8
Час приготування: 1 ч. 10 мин.
Тип страви: Солодкі пироги
Національна кухня: -

Необхідні продукти:
тісто дріжджове - 1 кг
сливи - 300 г
повидло або джем - 1/2 склянки
цукор - 1/2 склянки
яйця - 1/2 шт.

Спосіб приготування:
Тісто, відклавши небагато, розкачайте в пласт товщиною 1-1,5 см і покладіть у форму, змащену маслом. З тесту, скачайте джгутик трохи товщі олівця і покладіть його у вигляді бортика на край пласта, попередньо змащеного яйцем. Змастіть пласт тіста рівномірним шаром повидла або джему, зверху викладіть розрізані навпіл сливи без кісточок. Дайте пирогу расстояться, потім посипте його цукром і випікайте 30 хвилин при 210-220 ° С.

Калорійність: Низька