Пиріг з яблуками


Пиріг з яблукамиКількість порцій: 10
Час приготування: 1 ч.
Тип страви: Солодкі пироги
Національна кухня: АЇНСЬКА кухня

Необхідні продукти:
яйце - 2 шт.
молоко - 1 ст. ложка
мед - 1 ст. ложка
яблука - 6 шт.
тісто дріжджове (Див. рецепт на сайті) - 700-800 г
цукор - 2 склянки
кориця - 1 ч. ложка

Спосіб приготування:
Тісто розділіть на 2 шматки, один з яких більше за масою, і розкачайте соковито. Для фаршу яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте тонкими скибочками, укласти на сочень більшого розміру, посипте цукром, змішаним з корицею, і полийте медом. Потім накрийте меншим соковитим, краю ретельно защипніть. Оформіть пиріг фігурками з тіста у вигляді листочків, гілочок, квіточок. Залиште пиріг для вистоювання на 20-25 хвилин. Перед випічкою поверхню пирога змастіть сумішшю яйця з молоком. Випікайте пиріг при 250 ° С протягом 25-30 хвилин.

Калорійність: Середня